Thema avond – Circulair Bouwen

Let op: Wegens de voorkeur voor een fysieke bijeenkomst is dit evenement verplaatst naar dinsdag 14 december!

Op dinsdag 14 december organiseert YouCon een interessante thema avond over circulair bouwen. Nu de gevolgen van onze levensstijl op het klimaat almaar zichtbaarder worden en de druk op het halen van de klimaatdoelen groeit, is circulariteit een zeer relevant en veelbesproken onderwerp. De avond zal zich richten op twee bijzondere, vooraanstaande projecten waarbij circulariteit in de praktijk is toegepast.

De eerste sprekers zijn Paul Korthagen (IMd) en Josse Popma (Popma Ter Steege Architecten). Zij zullen ons meenemen in het ontwerp van Biopartner in Leiden. Dit is een groot, multifunctioneel centrum welke dubbel duurzaam is ontwikkeld. Dit houdt in dat gebruik is gemaakt van, onder andere, hergebruikt staal welke aan het einde van de levensduur kan worden gedemonteerd voor de volgende cyclus.   

Hierna zal Erik van Doorn (Dura Vermeer) ons vertellen over de “Tweede leven brug” op de Floriade in Almere. Dit is een 80 meter lange fiets- en voetgangersbrug, welke is samengesteld uit hergebruikte brugdelen welke eerder door Dura Vermeer zijn ‘geoogst’. De presentatie zal zich richten op het ontwerpproces, welke is omgedraaid ten opzichte van traditioneel ontwerp, en de constructieve beoordeling van bestaande onderdelen.

De avond zal fysiek plaatsvinden in het kantoor van IMd in Rotterdam (Piekstraat 77). Bij binnenkomst zullen we de QR-code scannen. Het programma is als volgt:

17.30 – 18.00 Binnenkomst met broodjes

18.00 – 18.45 Presentatie Biopartner door Paul Korthagen (IMd) en Josse Popma (PTSA)

18.45 – 19.00 Pauze

19.00 – 19.45 Presentatie “Tweede leven brug” door Erik van Doorn (Dura Vermeer)

Meld je hieronder snel aan als je er bij wilt zijn!